VPN Portalen

Kontakt oss

E-post:
kontaktvpnportalen.no
Hovednummer:
919 03 911

Informasjon

De siste årene har det blitt veldig populært med VPN. En VPN har mange funksjoner, så det er forskjellige grunner til at man skaffer seg en. Noen bruker den til å se geoblokkert innhold, mens andre bruker det for sikkerhet på nettet. VPNPortalen.no hjelper deg med å sammenligne ulike VPN tjenester og velge den beste. 

 

Hva er en VPN? 

VPN står for virtuelt privat nettverk. En VPN krypterer dataen din slik at du kan være trygg på nett. I tillegg kan du også bruke en VPN for å åpne geoblokkert innhold. Dette vil si at du for eksempel kan se på de amerikanske versjonen av Netflix og Amazon Prime Video eller BBC iPlayer. Du kan også bruke den for å se på norsk TV når du er i utlandet.

 

 

Hvem står bak VPNportalen? 

Selskapet som har utviklet VPNportalen.no er det norske selskapet LWM AS. Formålet med nettsiden er å teste ut de forskjellige VPN tjenestene, slik at du ikke trenger å gjøre det selv. Da det finnes flere hundre leverandører er det mye å teste ut for å finne de aller beste tjenestene. I 2018 lanserte LWM både vpnportalen.se og vpnportalen.dk. Dette er altså nordiske versjoner av samme tjeneste.  

 

 

Hvordan beskytter en VPN deg på nettet? 

Når du bruker en VPN, vil alt du gjør blir sendt gjennom en VPN-tunnel før det når internett. Dette er for å kryptere innholdet slik at ingen som vil hente ut informasjon om deg har tilgang på den. De beste leverandørene har også en politikk om null loggføring, som vil si at de ikke lagrer noe av informasjonen din. Dessverre har det blitt mer og mer vanlig med angrep fra hackere. Dette kan skje i ditt eget hjem, men du er spesielt utsatt når du bruker offentlige nettverk eller hotspots. De beste VPN-tjeneste har en rekke sikkerhetsfunksjoner som gjør at du alltid kan surfe trygt uavhengig av hvor du er. 

 

 

Hvordan bruke en VPN til å se geoblokkert innhold? 

Enten du har lastet ned en programvare eller bruker en utvidelse i nettleseren din, er det en enkel sak å endre IP-adresse. I hovedmenyen kan du enkelt trykke på det landet du ønsker å koble deg til. Du vil raskt bli tilkoblet serveren, og dette vil gjøre at alle nettsider du besøker tror at du er i det valgte landet. 

 

 

Hvor mye koster en VPN og er det lovlig? 

En VPN er 100% lovlig. Unntakene er i landet med strenge totalitære regimer som er opptatt av å kontrollere hva befolkningen har tilgang til på nett. Så en VPN er altså helt lovlig i Norge, sikrer deg på nett og lar deg strømme innhold du ellers ikke har tilgang til. Det er også slik at de beste tjenestene har såpass god hastighet og ytelse at du ikke engang merker at du bruker en VPN. Prismessig er normen som regel rundt 100 kroner i måneden hvis du kun skal ha en måned med leverandøren. Det er på den andre siden slik at denne prisen dropper betraktelig dersom du velger medlemskap over for eksempel et eller flere år. Rabatten på de lengre medlemskapene kan være så mye som over 80% med noen leverandører. 

 

Foretaksinformasjon

VPN Portalen har organisasjonsnummeret 915040004.