Kontakt oss

Hjemmeside:
http://www.feelgoodsenter.no/feelgood-elverum
E-post:
elverumfeelgoodsenter.no
Hovednummer:
913 35 395
Besøksadresse:
Storgata 24
2414 Elverum
Postadresse:
Storgata 24
2414 Elverum

Informasjon

Introduksjon
Feelgood er et treningskonsept som retter seg mot alle som ikke kjenner seg hjemme på et tradisjonelt treningssenter eller som er ute etter en lavterskel form for aktivering. Konseptet baseres på motoriserte-treningsmaskiner fra den britiske produsenten Shapemaster. Til forskjell fra tradisjonelle treningmaskiner drives disse maskinene av en motor og en girkasse slik at de går av seg selv. Dette innebærer at man kan trene passivt eller aktivt utifra egen evne/behov.

Hvordan fungerer det?
For å forklare konseptet på en enkel måte så kan treningsmaskinene sammenlignes med en elektrisk sykkel. Treningsmaskinene vil hjelpe deg i gang på samme måte som den elektriske motoren på en elektrisk sykkel gjør. Det blir dermed en lystbetont treningsbelastning der det er opp til deg selv å anstrenge deg etter egen evne. Selv om man ikke kan eller av ulike årsaker ikke vil ta i selv, utfører man allikevel ulike øvelser i treningsmaskinene som strekker og aktiverer alle de store muskelgruppene i kroppen. Man sitter en fastsatt tid i hvert treningsapparat. Etter å ha vært igjennom alle treningsapparatene vil man ha hatt en sirkeltreningseffekt på rundt 40 minutter.Det eneste man velger selv er om treningsapparatet skal bevege seg sakte, normalt eller raskt.  

Man trenger ikke vite hvor stor belastning man skal ha og man viser heller ikke hvor mye man tar i. Dette fjerner manges frykt for at de ikke vet hvor tungt de skal trene eller vise hvor svak man er. Her har man i praksis tatt bort dørstokkmilen for selv om man har en dårlig dag vil man allikevel kunne komme til et Feelgood senter for å bli aktivert uten å måtte gjøre noe selv.

Hvem kan bruke treningsmaskinene?
I prinsippet kan alle fra eliteutøvere som er ute etter bevegelse/restitusjonstrening til eldre som har behov for å opprettholde bevegeligheten trene her. I tillegg til friske mennesker er treningsmaskinene er spesiellt egnet for mennesker med ulike fysiske behov som personer med sykdommer som MS, Parkinson, Fibromyalgi o,l. Man kan for eksempel spenne fast en personer som er lammet av slag der maskinene utfører bevegelsen for den slagrammede.  Dette oppretholder bevegelsen i den lamme kroppsdelen, øker blodtilførselen og gir en sensorisk stimulanse.

Foretaksinformasjon

Feelgood Elverum AS har organisasjonsnummeret 819543232.